Oude films over Winschoten

Oude films over Winschoten

Oude films over Winschoten Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Geschreven door:

Zoals wellicht bekend beheert het Winschoter Stadsjournaal naast haar eigen films ook films van "derden". We proberen ook oude films over Winschoten en het Oldambt die door anderen zijn gemaakt te bemachtigen om voor het nageslacht te bewaren. Deze films krijgen we vaak in bruikleen om te digitaliseren waarna ze in het archief van zowel het Winschoter Stadsjournaal als het GAVA in Groningen terecht komen! Deze maand kregen we weer een 8 mm filmpje over de laatste melkrit van melkboer Dammer met zijn paard en wagen die aan het venten was op het Winschoter Oosteinde.
Mocht u ook ergens nog films/videobanden met beelden van Winschoten /Oldambt in uw bezit hebben , neem dan contact met ons op zodat we de beelden kunnen digitaliseren en kunnen gebruiken voor toekomstige producties!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Nieuwe montagecomputer - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Nieuwe montagecomputer

19 april 2024 - Onlangs heeft het Winschoter Stadsjournaal een nieuwe montage computer aangeschaft. Donderdag 18 april was het heugelijke feit dat de computer in gebruik is genomen. Tijdens onze clubavond werd de... lees verder »

Filmavond - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Filmavond

7 april 2024 - Op zaterdagavond 6 april hebben we een filmavond verzorgd bij speeltuinvereniging Sint Vitusholt. Bij de vereniging zijn we al een aantal keren geweest om een filmavond te verzorgen! Deze keer... lees verder »