Oude films over Winschoten

Oude films over Winschoten Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Zoals wellicht bekend beheert het Winschoter Stadsjournaal naast haar eigen films ook films van "derden". We proberen ook oude films over Winschoten en het Oldambt die door anderen zijn gemaakt te bemachtigen om voor het nageslacht te bewaren. Deze films krijgen we vaak in bruikleen om te digitaliseren waarna ze in het archief van zowel het Winschoter Stadsjournaal als het GAVA in Groningen terecht komen! Deze maand kregen we weer een 8 mm filmpje over de laatste melkrit van melkboer Dammer met zijn paard en wagen die aan het venten was op het Winschoter Oosteinde.
Mocht u ook ergens nog films/videobanden met beelden van Winschoten /Oldambt in uw bezit hebben , neem dan contact met ons op zodat we de beelden kunnen digitaliseren en kunnen gebruiken voor toekomstige producties!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Omroep MAX - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Omroep MAX

Het archief van het Stadsjournaal is zoals bekend vrij omvangrijk en divers. Zo nu en dan wordt er door landelijke omroeporganisaties een beroep op gedaan. Omroep MAX gaat in de maanden juli en august... lees verder »

einde basisschooltijd Beukenlaanschool - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

einde basisschooltijd Beukenlaanschool

Dinsdag 6 juli had groep 8 van de Beukenlaanschool haar eindmusical in de theaterzaal van de Klinker. Onder de geldende coronamaatregelen genoten ouders en overige belangstellenden van de acteerpresta... lees verder »