Oude films over Winschoten

Oude films over Winschoten Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Zoals wellicht bekend beheert het Winschoter Stadsjournaal naast haar eigen films ook films van "derden". We proberen ook oude films over Winschoten en het Oldambt die door anderen zijn gemaakt te bemachtigen om voor het nageslacht te bewaren. Deze films krijgen we vaak in bruikleen om te digitaliseren waarna ze in het archief van zowel het Winschoter Stadsjournaal als het GAVA in Groningen terecht komen! Deze maand kregen we weer een 8 mm filmpje over de laatste melkrit van melkboer Dammer met zijn paard en wagen die aan het venten was op het Winschoter Oosteinde.
Mocht u ook ergens nog films/videobanden met beelden van Winschoten /Oldambt in uw bezit hebben , neem dan contact met ons op zodat we de beelden kunnen digitaliseren en kunnen gebruiken voor toekomstige producties!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Van rood wit naar blauw wit - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Van rood wit naar blauw wit

Zaterdag 9 oktober is het jubileumboek over 100 jaar BATO voetbal gepresenteerd. In dit boek geschreven, door Ferry Bos en Dick den Boer, staan ook een aantal afbeeldingen uit films die het Winschoter... lees verder »

Open Dag  Groninger Archieven - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Open Dag Groninger Archieven

Zaterdag 9 oktober was er een open dag bij de Groninger Archieven. Het Stadsjournaal heeft al jaren een stevige band met deze organisatie omdat hier sinds 2015 een groot deel van onze collectie in bew... lees verder »