Oude films over Winschoten

Oude films over Winschoten Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Zoals wellicht bekend beheert het Winschoter Stadsjournaal naast haar eigen films ook films van "derden". We proberen ook oude films over Winschoten en het Oldambt die door anderen zijn gemaakt te bemachtigen om voor het nageslacht te bewaren. Deze films krijgen we vaak in bruikleen om te digitaliseren waarna ze in het archief van zowel het Winschoter Stadsjournaal als het GAVA in Groningen terecht komen! Deze maand kregen we weer een 8 mm filmpje over de laatste melkrit van melkboer Dammer met zijn paard en wagen die aan het venten was op het Winschoter Oosteinde.
Mocht u ook ergens nog films/videobanden met beelden van Winschoten /Oldambt in uw bezit hebben , neem dan contact met ons op zodat we de beelden kunnen digitaliseren en kunnen gebruiken voor toekomstige producties!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Oude beelden OZMI - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Oude beelden OZMI

Onlangs kregen we via de zoon van oud-directeur Postma van de voormalige OZMI unieke beelden van het plaatsen van de poedertoren in de jaren zeventig. Ook zijn er beelden van het ophalen en plaatsen v... lees verder »

Voordat het los gaat! - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Voordat het los gaat!

Op 31 maart 2021 was onze cameraman Thies op pad om, voordat het Sint Vitusholt vanaf april op de schop gaat, beelden te maken van de oude/vertrouwde situaties zoals we die jaren hebben gekend. In r... lees verder »