Archief Stadsjournaal nu bij het GAVA

Archief Stadsjournaal nu bij het GAVA

Archief Stadsjournaal nu bij het GAVA Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Published 12 juli 2017 | By Jan Witter

Zoals wellicht bekend heeft het Winschoter Stadsjournaal in oktober 2016 haar archief symbolisch overgedragen aan het GAVA in Groningen. Betere bewaaromstandigheden en een bredere toegankelijkheid voor het grote publiek hebben ons doen besluiten om het archief bij het GAVA op te slaan. Op 12 juli 2017 zijn de laatste films fysiek overgedragen , 80 jaar filmgeschiedenis over Winschoten wordt nu in het archief van het GAVA bewaard.Uiteraard blijft het Stadsjournaal eigenaar en beheerder van de films. In de loop van 2017 volgen nog films van derden die het Winschoter Stadsjournaal ook in haar beheer heeft, deze zijn in het Oldambt opgenomen, te denken valt onder meer aan de films van dhr Cor Kranenborg uit Midwolda die veel opnames gemaakt heeft in zijn dorp.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Nieuwe montagecomputer - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Nieuwe montagecomputer

19 april 2024 - Onlangs heeft het Winschoter Stadsjournaal een nieuwe montage computer aangeschaft. Donderdag 18 april was het heugelijke feit dat de computer in gebruik is genomen. Tijdens onze clubavond werd de... lees verder »

Filmavond - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Filmavond

7 april 2024 - Op zaterdagavond 6 april hebben we een filmavond verzorgd bij speeltuinvereniging Sint Vitusholt. Bij de vereniging zijn we al een aantal keren geweest om een filmavond te verzorgen! Deze keer... lees verder »