Open Dag Groninger Archieven

Zaterdag 9 oktober was er een open dag bij de Groninger Archieven. Het Stadsjournaal heeft al jaren een stevige band met deze organisatie omdat hier sinds 2015 een groot deel van onze collectie in bewaring ligt. Ook werken we samen om oude 8 en 16 mm films over Winschoten en het Oldambt te digitaliseren om deze zodoende makkelijker te bewerken en te gebruiken.
Na digitalisering worden de (vaak) oude films in speciale filmdozen en in een filmkluis bewaard. Voor de aanschaf van deze speciale filmdozen heeft het Winschoter Stadsjournaal tijdens de open dag een gift gedaan. Op de foto de nieuwe digitaliseringsmachine van de Groninger Archieven/Beeldbank.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

  • Open Dag  Groninger Archieven Stichting Het Winschoter Stadsjournaal
  • Open Dag  Groninger Archieven Stichting Het Winschoter Stadsjournaal
  • Open Dag  Groninger Archieven Stichting Het Winschoter Stadsjournaal
Van rood wit naar blauw wit - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Van rood wit naar blauw wit

Zaterdag 9 oktober is het jubileumboek over 100 jaar BATO voetbal gepresenteerd. In dit boek geschreven, door Ferry Bos en Dick den Boer, staan ook een aantal afbeeldingen uit films die het Winschoter... lees verder »

ANBI verslag - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

ANBI verslag

Aangezien het Winschoter Stadsjournaal een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) is, zijn we verplicht een overzicht te geven van onze activiteiten die het rechtvaardigen dat we de ANBI status mogen... lees verder »