Open Dag Groninger Archieven

Zaterdag 9 oktober was er een open dag bij de Groninger Archieven. Het Stadsjournaal heeft al jaren een stevige band met deze organisatie omdat hier sinds 2015 een groot deel van onze collectie in bewaring ligt. Ook werken we samen om oude 8 en 16 mm films over Winschoten en het Oldambt te digitaliseren om deze zodoende makkelijker te bewerken en te gebruiken.
Na digitalisering worden de (vaak) oude films in speciale filmdozen en in een filmkluis bewaard. Voor de aanschaf van deze speciale filmdozen heeft het Winschoter Stadsjournaal tijdens de open dag een gift gedaan. Op de foto de nieuwe digitaliseringsmachine van de Groninger Archieven/Beeldbank.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

  • Open Dag  Groninger Archieven Stichting Het Winschoter Stadsjournaal
  • Open Dag  Groninger Archieven Stichting Het Winschoter Stadsjournaal
  • Open Dag  Groninger Archieven Stichting Het Winschoter Stadsjournaal
nieuwe computer - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

nieuwe computer

Na 10 jaar trouwe dienst begonnen onze montage computers steeds meer kuren vertonen en hebben we besloten om onze montagelijn gefaseerd te gaan vervangen. Sinds half november hebben we nu onze eerste ... lees verder »

donateursavond Oud Winschoten - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

donateursavond Oud Winschoten

Op maandag 8 november(lutje Adrillen) hield stichting Oud Winschoten haar traditionele donateursavond. In een goed gevulde theaterzaal van de Klinker waren er lezingen over diverse onderwerpen met, na... lees verder »