Triest nieuws

Triest nieuws Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Op 28 september 2019 overleed ons oud-lid Jan van der Grijspaarde. Jan raakte als buurman van Elzo en Betty Witter al in de beginjaren bij het Stadsjournaal betrokken, in die tijd nog de Winschoter Journaal Film Groep geheten. Wij gedenken Jan als cameraman en gangmaker, positief en altijd vol humor.

Hij genoot volop van grote producties, zoals het vastleggen van de RUN. Deze 100 km-loop door Oost-Groningen bestond in de beginjaren uit een wedstrijd van één ronde van 100 km. De start was midden in de nacht. Jan regelde bij zijn werkgever, de toenmalige WeVeBo, een fors aggregaat om in de duisternis met behulp van filmlampen de sportieve strijd op smalfilm te kunnen vastleggen. Bij het aanslingeren van het aggregaat in Onstwedde gaf dit zoveel geluid en trillingen dat het inbraakalarm van de naastgelegen elektronicazaak afging. Uit een openslaand slaapkamerraam op de eerste verdieping stak ineens het hoofd van de geschrokken eigenaresse met de priemende vraag: ‘Is het oorlog?’. Mede dankzij Jan is dit een gevleugelde uitspraak binnen het Stadsjournaal geworden en gebleven.

Toen Jan voor zichtzelf begon met een bouwkundig ontwerp- en adviesbureau werd zijn vrije tijd te krap om effectief lid te kunnen blijven van de filmgroep. Jan stopte, maar bleef altijd zeer betrokken bij het Winschoter Stadsjournaal, ook toen hij te maken kreeg met fysieke tegenslag. Samen met echtgenote Lida bezocht hij steevast de voorstellingen in De Klinker. Bij het vijftigjarig jubileum haalde hij voorafgaand aan de voorstelling in de theaterzaal samen met Frits Vos herinneringen op uit vervlogen tijden. Na afloop werden de vertoonde films op een positieve manier geëvalueerd en werden nog meer oude herinneringen opgehaald. Op Facebook volgde dan vaak nog een compliment, afgesloten met zijn kenmerkende groet ‘Moi moi’.

Wij zullen Jan missen als vriend, oud-lid en fan van het Winschoter Stadsjournaal, maar tegelijk zullen we ook alle mooie herinneringen blijven koesteren.( Op de bijgeplaatste foto staat Jan rechts.)

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

Filmvoorstellingen Old Wolde weer van start - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Filmvoorstellingen Old Wolde weer van start

Donderdag 23 juli 2020 was weer de 1e filmvoorstelling in de bioscoop van verzorgingstehuis Old Wolde. Zoals wellicht bekend verzorgt het Winschoter Stadsjournaal al een aantal jaren filmvoorstellinge... lees verder »

Voorstellingen afgelast! - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Voorstellingen afgelast!

Zoals u ongetwijfeld in de media gelezen/gehoord zult hebben is ook theater de Klinker gesloten i.v.m. het Corona virus. Onze voorstellingen zijn dus ook niet door gegaan. We hopen op uw begrip; verde... lees verder »