Voorstelling 2014 groot succes

Voorstelling 2014 groot succes Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Published 2 april 2014 | By stadsjournaal

De voorstellingen van Het Winschoter Stadsjournaal eind maart waren weer een enorm succes. Verdeeld over 2 avonden mochten we ruim 500 gasten ontvangen. De titels voor dit jaar waren: Hoe men er komt en gaat, een film van oud FOG lid B van Delden, die door ons werd gerestaureerd, ” Van Bruggeschans naar Noorderschans’ met een blik naar het verre verleden over de schansen van de stad eindigend bij de voormalige gevangenis Noorderschans, Een verslag van de molens van toen en nu waar Winschoten terecht ook wel Molenstad wordt genoemd, Klein Artis, de legendarische dierentuin aan Bovenburen die maar 2 jaar heeft bestaan, een terugblik op de ontwikkeling van de Zeeheldenbuurt, ” Gedane zaken” legendarische middenstanders die in de loop van de jaren verdwenen zijn, een stemmige film over de begraafplaatsen in Winschoten naar aanleiding van het terugvinden van het graf van Eisso Post, een gerespecteerd oud inwoner van de stad van de gelijknamige houthandel en leden van de familie Viëtor, die in de 19e eeuw veel voor Winschoten betekend hebben, o.a. als notaris, negotiant, reder, EersteKamerlid of gedeputeerde. ‘Verkeersonderwijs in Winschoten’ met oude beelden van het onderwijs toen, het praktijkexamen van nu en de visie rijinstructeur Uup de Vries over de reconstructie van het Oldambtplein en de Venne. De voorstelling werd afgesloten met een rondleiding in De Klinker door directeur Leo Hegge.

De reacties waren overweldigend. De formule van nieuw naar oud, is wederom een succesformule gebleken en uiteraard hebben we besloten dit concept ook voor de eerstvolgende voorstelling toe te passen. Dan naar verwachting in De Klinker. Net zoals vroeger…….

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de Blogpagina.

Groninger Audio Visueel Archief - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Groninger Audio Visueel Archief

Sinds april is ook ons zwart-wit archief overgedragen aan het GAVA in de stad Groningen. Alle producties vanaf 1966 en het kleurenfilm archief is al sinds 2015 in opslag bij de GAVA en nu dus ook het ... lees verder »

Reisbioscoop - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Reisbioscoop

Reeds een aantal jaren worden we door de speeltuinvereniging Sint Vitusholt uitgenodigd om een filmavond te verzorgen. Ook op zaterdagavond 13 april waren we weer te gast bij deze actieve club. Ruim 3... lees verder »