Voorstelling 2014 groot succes

Voorstelling 2014 groot succes

Voorstelling 2014 groot succes Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Published 2 april 2014 | By stadsjournaal

De voorstellingen van Het Winschoter Stadsjournaal eind maart waren weer een enorm succes. Verdeeld over 2 avonden mochten we ruim 500 gasten ontvangen. De titels voor dit jaar waren: Hoe men er komt en gaat, een film van oud FOG lid B van Delden, die door ons werd gerestaureerd, ” Van Bruggeschans naar Noorderschans’ met een blik naar het verre verleden over de schansen van de stad eindigend bij de voormalige gevangenis Noorderschans, Een verslag van de molens van toen en nu waar Winschoten terecht ook wel Molenstad wordt genoemd, Klein Artis, de legendarische dierentuin aan Bovenburen die maar 2 jaar heeft bestaan, een terugblik op de ontwikkeling van de Zeeheldenbuurt, ” Gedane zaken” legendarische middenstanders die in de loop van de jaren verdwenen zijn, een stemmige film over de begraafplaatsen in Winschoten naar aanleiding van het terugvinden van het graf van Eisso Post, een gerespecteerd oud inwoner van de stad van de gelijknamige houthandel en leden van de familie Viëtor, die in de 19e eeuw veel voor Winschoten betekend hebben, o.a. als notaris, negotiant, reder, EersteKamerlid of gedeputeerde. ‘Verkeersonderwijs in Winschoten’ met oude beelden van het onderwijs toen, het praktijkexamen van nu en de visie rijinstructeur Uup de Vries over de reconstructie van het Oldambtplein en de Venne. De voorstelling werd afgesloten met een rondleiding in De Klinker door directeur Leo Hegge.

De reacties waren overweldigend. De formule van nieuw naar oud, is wederom een succesformule gebleken en uiteraard hebben we besloten dit concept ook voor de eerstvolgende voorstelling toe te passen. Dan naar verwachting in De Klinker. Net zoals vroeger…….

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

succesvolle voorstellingen - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

succesvolle voorstellingen

27 maart 2024 - Maandag 25 en dinsdag 26 maart zijn onze jaarlijkse voorstellingen in de Klinker geweest. Nieuw dit jaar was dat we ook op de dinsdagmiddag een voorstelling hadden! We mochten ruim 900! bezoekers... lees verder »

Onze voorstellingen komen eraan....................... - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

Onze voorstellingen komen eraan.......................

11 maart 2024 - Op 25 en 26 maart aanstaande zijn onze jaarlijkse voorstellingen in de Klinker. Kaarten zijn uitsluitend via de Klinker te verkrijgen, hetzij aan de kassa, of via de website van de Klinker. We hopen... lees verder »