expositie Toos Hagenaars

expositie Toos Hagenaars

expositie Toos Hagenaars Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

In de oude Pabo, waar stichting Oud Winschoten onderdak heeft kunt u t/m 15 juni een expositie bewonderen met werken van Toos Hagenaars. Ze is vooral bekend van het beeld van Tula wat jarenlang voor haar huis aan de Emmastraat heeft gestaan.
Ook heeft ze de bronzen Johan Poppen prijs gemaakt, de prijs die tot 2009 elk jaar uitgereikt werd aan een persoon/club die zich dienstbaar had gemaakt voor Winschoten. Het Stadsjournaal heeft in 2009 de laatste JP prijs mogen ontvangen,en in dat jaar zijn we ook op bezoek in haar atelier geweest en ook deze beelden zijn bij Oud Winschoten te bekijken.

Op maandag en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 kunt u de expositie in de oude Pabo bewonderen. Ook op laatste vrijdag van de maand kunt u de expositie bezoeken.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

expositie Toos Hagenaars - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

expositie Toos Hagenaars

23 mei 2024 - In de oude Pabo, waar stichting Oud Winschoten onderdak heeft kunt u t/m 15 juni een expositie bewonderen met werken van Toos Hagenaars. Ze is vooral bekend van het beeld van Tula wat jarenlang voor... lees verder »

QSIL Winschoten - Stichting Het Winschoter Stadsjournaal

QSIL Winschoten

8 mei 2024 - De aanleiding is triest: we kregen onlangs het verzoek om archiefbeelden te leveren van de QSIL vestiging te Winschoten. De meeste Winschoters kennen deze fabriek als een Phiiips vestiging die de... lees verder »